Kisbirtok gyermekeknek

 2013.02.01. 09:05

Különleges erdei iskolás programmal lepte meg a tanárokat és a kis diákokat a Regatta Szabadidőközpont. Tanulás és játék. Itt is ez a cél.
0d0af9b627395dd312faf9d9c4a47e85776c5b6e.jpgA többlet az, hogy a kis birtok közösséget is teremt, hiszen egymás munkájára építenek az egymást követő gyerekcsoportok.
A közvetlen Duna parti fekvéséről híres, hatalmas parkkal rendelkező Regatta gyermek paradicsom, egy mini birtokot, egy zöldséges kertet hozott létre a gyerekeknek. A cca 300m2-en elhelyezett ágyásokat apró ösvényeken járhatják körbe a gyerekek, akik a naptól és a szemerkélő esőtől is védő féltető alatt a helyszínen előadásokat hallgathatnak meg. A mini birtok apró kerítéssel be is van kerítve azért, hogy még inkább a sajátjuknak tekinthessék a gyerekek. A birtokon a nebulók természetesen gyermek szerszámokkal dolgozhatnak. A kerekes kútból esővizet húzhatnak, a komposztálóban zajló folyamatokat szemügyre vehetik. Természetesen minden kirándulás egyszer véget ér. A megszeretett növények pedig ott maradnak, és várják a többi gyereket. Azért, hogy otthonról is követni lehessen a kis birtok életét, egy webkamera segítségével bármikor rápillanthatunk a birtok életére. Idén a gyerekek borsót, csemege kukoricát, és epret termesztenek. A birtokon málna és ribizli is található.
2013. áprilisától Önök is figyelemmel kísérhetik a munkálatokat a http://hotelregatta.hu oldalon.

Címkék: erdei iskola kisbirtok regatta szabadidőközpont

A bejegyzés trackback címe:

https://regattahotel.blog.hu/api/trackback/id/tr235056285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása